Anasayfa / Çalışma Alanlarımız / İdare Hukuku Avukatı Mersin
Bir devletin kamu yönetimi çerçevesinde oluşturulmuş olan her türlü kurumunun faaliyetleri, işleyişi, sistemi, bu noktada kişilerle olan ilişkilerini düzenleyen kuralların tümü idare hukukunun alanı içerisine girmektedir.İdare hukuku avukatı Mersin kenti içinde, şahısların devlete ya da devlete bağlı olan işletmelere karşı açmış olduğu davalara bakmaktadır.
İdari Davaların Açılması Nasıl Olur?
İdare hukuku avukatı Mersin davalarında süreci yürütebilmekte ve almış olduğu vekalet sonrasında olayı mahkemeye taşıyabilmektedir. Bu noktada iki farklı mahkemenin yetkili olduğunu hemen ifade etmek lazım. Bunlardan birisi idare mahkemeleridir. Bunun yanı sıra dosya içeriğine göre konu Danıştay'a da taşınabilir. Danıştay, Türk hukuk sistemi içerisinde ve anayasada ifade edilmiş olan yüksek bir mahkemedir. Davaların görüldüğü son yer olarak da bilinir.
İdari Dava Açma Süresi Ne Kadar?
İdari davalarda olayın mahkemeye taşınabilmesi için belli bir zaman dilimi çerçevesinde başvuruda bulunmak gerekiyor. Bu noktada kişiye yapılan tebligatın hemen ardından 30 günlük bir süreniz mevcuttur. Bu zaman dilimi vergi davaları için geçerlidir. Eğer konu Danıştay ya da idari mahkemeleri ilgilendiriyorsa süre 60 gün şeklindedir. Bunun yanı sıra bazı kanunlarda özel olarak belirtilmiş olan süreler vardır. Bunlara mutlaka uyum sağlanmalıdır.
İdari Davalarda Dilekçe Nasıl Olmalıdır?
İdare hukuku avukatı Mersin şehrindeki davalara bakarken, ilk olarak dava dilekçesini hazırlar. Bunun şöyle olması gerekmektedir;
İdari Dava Örnekleri Nelerdir?
İdare hukuku avukatı Mersin kentinde açılacak olan davaların en bilinen örnekleri ise şöyledir;
Yürütmenin Durdurulması Ne Anlama Geliyor?
İdare hukuku avukatı Mersin ve çevresindeki davaları mahkemeye taşıdıktan sonra yürütmenin durdurulması olarak bilinen bir kararı talep edebilir. Bunun ne anlama geldiğini bilmek lazım. Dava konusu olarak bilinen herhangi bir işlemin, mahkemeni bir karar verinceye kadar dondurulması demektir. Bunu bir örnek ile açıklamak lazım. Görevden alma ya da tayin gibi bir durumu mahkeme önüne getiren avukat, sonuç açıklanana kadar bunun durdurulmasını isteyebilir. Böylelikle tayin ya da görevden alma, mahkemeni vereceği nihai karara kadar ertelenmiş olmaktadır.
İdare Hukuku Davalarında Avukatın Önemi Nedir?
İdare hukuku avukatı Mersinkentindeki mevcut durumlara ilişkin davaların yürütülmesini sağlar. Avukat tutma zorunluluğu her ne kadar olmasa da bu tip bir tutum genellikle avantaj sağlamaz. Çünkü idare hukuku geniş bir alana sahiptir. Her hükmün, uygulamanın iyi bir şekilde bilinmesi esastır. Bundan dolayı bir avukat ile süreci yürütmek bir nevi şarttır.